17 september 2021

Wapen je gazon tegen de winter

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Wapen je gazon tegen de winter

September en oktober zijn de ideale maanden om je grasveld aan te sterken.

De afgelopen zomermaanden zijn gekenmerkt door veel neerslag in combinatie met wat warmte. Ideale omstandigheden voor een mooi groen gazon zouden we denken. Toch zien we dat dit niet altijd waarheid is.

Schimmels
De natte weersomstandigheden hebben er namelijk voor gezorgd dat we wel eens te maken kregen met allerhande schimmelaantastingen. En we zien de meeste schadegevallen opduiken in de minst onderhouden gazons of in gazons waar de voedingstoestand van de grond uit balans is.

Najaarsbemesting
Nu het najaar stilaan vordert is het dus van essentieel belang om onze gazons nog een najaarsbemesting te gevenEén van de belangrijkste aspecten bij deze bemesting is kalium. Kalium zorgt voor de stevigheid van het gras om zodoende meer weerstand te kunnen bieden tegen allerhande schimmels en sterker kan overwinteren. 

Grondanalyse
Goed om weten is ook dat teveel aan Mg in de grond de kali opname gaat afremmen. Daarom is het ook altijd raadzaam om bij aanhoudende ziekteverschijnselen een grondanalyse te doen om zodoende de bemesting gerichter naar jou gazon te adviseren.

Actie
Heb je graag een warm hoofd en een groen gazon? Maak dan zeker gebruik van de najaarsactie van DCM en spring binnen in de winkel.

1 zak DCM GAZON najaarsmeststof kopen = 1 DCM MUTS gratis!Actie DCM najaarsmeststoffen - Maalderij Vangansewinkel

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Blaadjes_LB.svg

Maak van je tuin een paradijs

Scroll to Top